Peliviikko auttaa selviytymään marraskuusta

Maanantaina 8.11.2021 alkava Peliviikko tuo valoa ja iloa marraskuun keskelle kun kymmenet tuhannet suomalaiset suunnistavat perheidensä kanssa satoihin paikallisiin pelitapahtumiin tai heittäytyvät kotisohvalle seuraamaan kymmeniä pelikulttuuria avaavia verkkotapahtumia. Peliviikon aikana järjestetään tapahtumia kaikenikäisille ja valtaosa tapahtumista on täysin ilmaisia.

Kansallisesta pelipäivästä Pohjoismaiden suurimmaksi pelitapahtumaksi kasvanut Peliviikko pyrkii tuomaan pelikulttuurin eri puolia tutuksi kaikille. Viikon ohjelmatarjonnasta löytyy mm. retropelaamista vanhoilla pelikonsoleilla, lautapelaamista, roolipelejä, pakohuoneita, luentoja, vanhempainiltoja, koodipajoja, hyväntekeväisyystempauksia ja paljon muuta. Peliviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti ja paikallisia tapahtumia on järjestämässä satoja julkishallinnon, järjestöjen, seurakuntien ja yritysten työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Peliviikon tapahtumakartalta löydät helposti oman alueen tapahtumat ja Peliviikko 24/7 lähetyksen avulla voi Peliviikon tapahtumiin osallistua myös omalta ruudulta. 

Peliviikko 24/7

Ensimmäistä kertaa Peliviikon historian aikana, Peliviikko järjestää ympärivuorokautisen lähetyksen joka kokoaa livetapahtumia, pelivideoita ja tapahtumataltiointeja yhteen osoitteeseen, Peliviikon Twitch-kanavalle.

“Halusimme luoda syvempää yhteisöllisyyttä paikallisten pelitapahtumien välille. Peliviikko 24/7 lähetyksen avulla toisella puolella Suomea järjestettävät tilaisuudet voidaan tuoda osaksi omaa tapahtumaa ja lähetyksen avulla voidaan lähettää tervehdyksiä tapahtumien välillä”, kertoo Tommi Tossavainen Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista lähetyksen taustoja.

Peliviikko 24/7 -lähetys alkaa maanantaina 8.11.2021 kello 8:00 ja päättyy sunnuntaina 14.11.2021 kello 24:00.

Vuoden pelikasvattaja 2021: Non-toxic – Syrjimätön pelikulttuuri -hanke

Peliviikolla palkitaan vuosittain yksi henkilö, organisaatio, kampanja tai ilmiö, joka on toiminnallaan edistänyt positiivista pelikultturia. Tänä vuonna Pelikasvattajien verkoston jäsenistä koostuva raati on valinnut Vuoden pelikasvattajaksi Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman “Non-toxic – Syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen”.

Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri on valtakunnallinen hanke, jossa pelikulttuuria ja pelitoimintaa kehitetään kaikille avoimeksi ja turvalliseksi, vihapuheesta ja häirinnästä vapaaksi harrastukseksi. Näin raadin jäsenet kommentoivat valintaansa.

“Hanke törmäyttää toimijoita eri sektoreilta ja aloilta, jotta pelikasvatuksen kehittämisen tueksi saadaan mahdollisimman monipuolisesti kokemuksia ja näkemyksiä.”

“Hanke on tehnyt todella tärkeää selvitys- ja muuta konkreettista työtä positiivisen pelikulttuurin edistämiseksi jo useiden vuosien ajan. Non-toxic -sertifikaatin luominen yhdessä SEUL:n kanssa on ollut tärkeä konkreettinen avaus myönteisemmän pelikulttuurin edistämiseen liittyvään työhön.”

Suomen elektronisen urheilun liiton ja Non-Toxic – Syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen järjestämä Non-Toxic -sertifikaattikoulutus järjestettiin ensimmäistä kertaa tammi-helmikuussa 2021. Sertifikaatti kertoo, että toimija on sitoutunut kehittämään turvallisempaa ja yhdenvertaisempaa pelaamista.

Peliviikon suojelija – Poromagia

Peliviikolla on vuosittain yksi vaihtuva suojelija. Tänä vuonna Peliviikkoa suojelee Poromagia. Poromagia on suomalainen lauta- ja korttipelien täyden palvelun erikoisliike ja verkkokauppa.

“Poromagialle kaikki pelikulttuurin edistäminen on tärkeää ja on suuri ilo päästä Peliviikon suojelijaksi. Lähellä sydäntä meille on kortti- ja lautapelit ja niiden yhteisöllisyys. Mielestämme kasvokkain saman pöydän ääressä tapahtuva pelaaminen on hyvä täydennys digitaalisen viihteen rinnalla”, kommentoi Juho Sahiluoto Poromagiasta.

Lautapelien suosio näkyy myös Peliviikon tapahtumissa, sillä yli kolmessakymmenessä Peliviikon tapahtumassa pelataan erilaisia lautapelejä!

Peliviikko järjestää Poromagian kanssa Peliviikon loppuun saakka kestävän kaikille avoimen valokuvakilpailun, johon osallistuvien kesken arvotaan Poromagian lahjoittamia lauta- ja korttipelejä!

Pelikulttuuri syyniin Peliviikolla

Peliviikko tarjoaa erinomaisen ajankohdan pelikulttuurin erityispiirteiden käsittelyyn kodeissa, kouluissa ja mediassa. Kuinka pelaaminen näkyy kotien arjessa? Ketkä pelejä tekevät? Kuinka raha- ja digipelien hämärtyvät raja-aidat vaikuttavat pelaajiin? Näihin ja tuhansiin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia Peliviikolla. Pelikasvattajien verkoston asiantuntijat ovat käytettävissäsi etsimään vastauksia kysymyksiin kanssasi.


Muuta luettavaa muualta

Uudistettu Espoon eläinsairaala palvelee 24h

Lemmikeillä on nyt mahdollisuus ympärivuorokautiseen sairaalahoitoon myös Espoossa. Uudistunut Espoon Eläinsairaala on tänään aloittanut päivystystoiminnan Suomenojalla, osoitteessa Kurjenkellontie 14. Uudistuneen eläinsairaalan yhteydessä toimii myös Euroopan ensimmäinen urheilukoirien hoitoon erikoistunut klinikka.

Mikä avuksi kun koira ei syö tai nirsoilee?

Koirilla on ruokarohmun maine ja monella koiralla elämä näyttää keskittyvän niihin hetkiin, kun se saa jotain syötävää. Usein koiralle maistuukin kaikki kotiruuasta nappuloihin ja tietenkin kaikki mahdolliset koiranherkut. Jokaisen koiran sisällä ei kuitenkaan asu ruokaa hotkiva ahmatti. Suuri joukko koirista ei haaveile makkarasta ja muusta herkullisesta. Koiran nirsoilu on yleinen ongelma, joka usein huolestuttaa koiran omistajaa. Huoli ei ole täysi aiheeton. Huonosti syövä koira saattaa vähitellen alkaa kärsiä aliravitsemuksen tuomista ongelmista. Ravintoaineiden puutokset aiheuttavat monenlaisia terveysongelmia. Mikä avuksi kun kyseessä on nirsoileva koira

Leave a Reply