Miksi sinun pitäisi antaa Valorantille uusi mahdollisuus

Reilu vuosi sitten kohistiin, kun Riot Gamesin uusi FPS, VALORANT -tuli betatestaukseen, ja jokainen vähänkään skeneä seurannut halusi itselleen BETA -avaimen peliin. Peliä katsottiin päivittäin twitchissä aivan massiiviset määrät -siksi, että peli kiinnosti, mutta myös siksi, että striimejä seuraamalla pystyi nappaamaan itselleen avaimen BETAAN.

 

Pelaajamäärät nousussa

VALORANT on kerännyt tasaisesti lisää pelaajia tämän vuoden aikana. Alkuinnostuksen jälkeen päivittäiset pelaajamäärät tippuivat 1,5 miljoonasta noin kuuteensataantuhanteen, mutta viimeisimmän päivityksen myötä päivittäiset pelaajat ovat kivunneet jo noin miljoonaan. Myös pro-skene on myös saanut pelaajia kokoajan lisää, muun muassa CS:GO:n puolelta. Nimekkäimpänä suomalaispelaajana VALORANTiin on siirtynyt Jamppi, joka pelaa Team Liquidissa tällä hetkellä. Vaikkakin peli on vielä varhaisessa vaiheessa, on ennustettu, että peli tullee olemaan iso osa esports -skeneä tulevaisuudessa.

 

3.0

VALORANTIN tähän mennessä isoin päivitys tuli juhannuksen aikoihin, ja se sisälsi paljon yhteisön pyytämiä päivityksiä. VALORANT on kärsinyt niin sanotusta “run and gun” -ongelmasta alusta alkaen, mikä tarkoittaa sitä, että liikkuessa on aivan liian helppoa osua vastustajiin, joka antaa liikaa etua esimerkiksi peekkaamisessa, jossa on jo peekkaajalla tunnetusti etumatkaa. 3.0 -päivityksen myötä monet VALORANTin aseista saivat päivityksiä, jonka myötä liikkeessä ammuttaessa ase ei ole läheskään niin tarkka kuin aikaisemmin. Tämä on vaikuttanut suuresti pelin hauskuuteen ja siihen, että peli vaatii taitoa myös entistä enemmän. Lisäksi Riot tarkasteli (ja tarkastelee edelleen) myös eri hahmojen voimasuhteita ja kykyjä kriittisesti, peilaten myös siihen, miten yhteisössä eri hahmoja käytetään. Osa hahmojen kyvyistä sai ns. nerffiä, toisia taas buffattiin, saaden pelistä hieman aikaisempaa tasapainoisemman myös kykyjen osalta.

Hahmokavalkadi on kasvaa

Riot lisää tasaiseen tahtiin myös uusia hahmoja kykyineen peliin. Tällä hetkellä pelissä voi avata itselleen käyttöön 17 eri hahmoa vaihtelevine kykyineen. Jos olet CS:GO -pelaaja, ja sinusta tuntuu, että nämä kyvyt eivät sovi kilpailulliseen peliin, älä huoli. Suurin osa kyvyistä nojaa aika pitkälle samoihin asioihin, kuin CS:GO:ssa. Monilla on esimerkiksi erilaisia flash- tyyppisiä kykyjä, joilla sokaistaan vihollinen. Lisäksi löytyy molotoveja, savuja ja muita kynäristä tuttuja juttuja. Riot on mielestäni tehnyt erinomaista työtä siinä, että hahmojen kyvyt ovat tasapainossa pelin ammuntamekaniikan kanssa, eivätkä jätä niitä varjoonsa, kuten esimerkiksi Overwatchissa.

Uusimpien päivitysten myötä, ja mahtavan hahmorepertuaarin kanssa, voin suositella VALORANTia myös kokeneille FPS -pelaajille. Eihän tämä mikään kuningas kynäri tietenkään ole, mutta sopivaa vaihtelua siihen. Toki multiplayereista tuttu toksisuus on läsnä myös VALORANTissa, mutta omalla esimerkillä on tässäkin väliä. Ota siis peli ja sen kartat haltuun jo tänään!

Leave a Reply